AMVK - Anne-Mie Van Kerckhoven
Honderden werken, van inkttekeningen tot complexe video-installaties. AMVK wordt voorgesteld als een innovator van vormen en vertolker van stemmingen.announcement by .
published on 25 Jan 2018 in Openbaar Kunstbezit Vlaanderen

Anne-Mie Van Kerckhoven (ook bekend als AMVK) is een kunstenaar van een bijzondere complexiteit. Ze is geboren in 1951 in Antwerpen, waar ze nog steeds woont en werkt, en sinds de jaren 1970 actief is als beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en performer. Ze is altijd een pionier geweest. Ze moet, eerst en vooral, als een kunstenaar voor de toekomst worden beschouwd.

De praktijk van AMVK is volkomen interdisciplinair. Haar eerste medium was tekenen. Ze werkt al meer dan 40 jaar samen met baanbrekende wetenschappers. In 1981 richtte ze samen met kunstenaar Danny Devos de noise-band Club Moral op, die tien jaar actief was. De band werd in 2001 nieuw leven ingeblazen. Onder dezelfde titel organiseerde het paar tal van evenementen in Antwerpen tot 1993. Ze publiceerden vanaf 1982 ook het tijdschrift Force Mental.

Naast deze samenwerkingen zijn zelforganisatie en zelfanalyse fundamentele elementen in het werk van AMVK. Haar creatieve betrokkenheid bij kunstmatige intelligentie en andere hedendaagse manifestaties van het mystieke kunnen niet worden losgemaakt van haar sociale denken en politieke betrokkenheid. Ze streeft er altijd naar om zichzelf met genadeloze eerlijkheid en directheid uit te drukken.
Related solo exhibitions: AMVK
1372 views